Az Amigo Szalon 1986 óta működik Budapesten, az Erzsébet körút 51. szám alatt, közel három évtizede.

Néhány szó rólunk

1969-ben indított vállalkozásomban Újpesten kötött árúval foglalkoztam. Akkoriban az egyik legfiatalabb iparos voltam a fővárosban. Édesanyám is varrónő volt, így ő  állította össze az általam géppel lekötött darabokat. Édesapám egyik nővérének a Váci utcában volt szalonja a 40-es években.

1971-ben férjhez mentem Tölgyesi Jánoshoz, aki szintén vállalkozó volt, az autószerelő szakmában. Mindketten sportoltunk: ő kajakos és gyorskorcsolyázó többszörös magyar bajnok, én I. osztályú tornász voltam. Ezután a családalapítás következett; első fiam János 1972-ben született, második fiam Botond l974-ben, harmadik fiam Krisztián 1975-ben. Iparosnak akkor a GYES nem járt, ezért otthon neveltem gyermekeimet, így csak 1986-ban gondolhattunk arra, hogy üzletet nyissunk. A férfiruhában láttuk a hiányt és az igényt.

Nekem könnyű dolgom volt, mert a divatbemutatókra, fotózáshoz a három fiam volt a modell.

A szalonban nagyon sok sportolóra készült méretes öltöny. Fiaim válogatott sportolók sokszoros magyar bajnokok, így a judosok, birkózók, tornászok szívesen járnak a szalonba. Mindenki megtalálta az egyéniségéhez illő öltözetet. Krisztián fiam 2000-ben részt vett a Sydney olimpián, judoban 81 kg-s súlycsoportban. Az olimpiai formaruhákhoz is volt szerencsém némi igazítással segíteni, hogy megjelenésük tökéletes legyen.

Álljon itt egy régi szabó mondás :  „Isten után első a szabó, mert amit az Isten nem teremtett, azt a szabó pótolja.”

Tölgyesiné Taraba Magdi